Newsletter ALUMNI Days

Evenimentul ALUMNI Days 2019 organizat de universitatea noastră, a adus împreună absolvenți cu cariere de scucces și studenți dornici să învețe din experiența celor care au finalizat studiile cu câteva generații în urmă. Citește mai multe despre cum au decurs întalnirile la fiecare facultate.   

 

 

 

ALUMNI Days la Facultatea de Design de produs și mediu

newsletter design 1 newnewsletter design 2 newnewsletter design 3 new

Ing. Laura-Valentina COSTACHE a absolvit în anul 2014 Facultatea Design de Produs și Mediu, specializarea Design Industrial. Anul 2016 a dus la finalizarea cursurilor de master, la specializarea Virtual Engineering in Automotive Design, din cadrul Facultății de Inginerie Mecanică. Motivul pentru care a ales o specializarea în industria auto, a fost dorința de perfecționare și aprofundare a cunoștințelor în domeniul tribologiei autovehiculelor.

La absolvirea facultății, în 2014, Laura COSTACHE s-a angajat la compania Schaeffler, unde a fost numită lider de echipă. În 2017 a preluat responsabilitatea de administrare completă a unei echipe alcătuite din 7 persoane. În următorii ani Laura a continuat sa dezvolte echipa și să caute noi proiecte. Astăzi echipa este formată din 12 persoane și investighează mai mult de 16 produse Schaeffler destinate industriei auto, cu perspective considerabile de dezvoltare pentru următorul an.

Pe lângă aceste activități pe care Laura le are, s-ar numără și următoarele responsabilități: mentoring în programe de formare internă și alegere a carierei – Schaeffler Trainee; implicarea în organizarea de diferite evenimente și workshopuri, Scrum Master Agile.

Claudia-Elena Florea (Baciu), absolventă al Facultății de Ştiințe, specializarea Fizică-Chimie, din cadrul Universității Transilvania din Braşov, promoția 1998-2002, s-a născut la 20 mai 1980, în Braşov.După absolvire, Claudia şi-a continuat studiile în cadrul Facultății de Inginerie Tehnologică a Universității Transilvania din Braşov, obținând diploma de master în anul 2005. În acelaşi an, se înscrie la doctorat în cadrul Facultății de Ştiința şi ingineria materialelor.

În anul 2003 se angajează la SC Waters Romania SRL, unde debutează prin desfăşurarea de  activități de testare menite să asigure calitatea produselor software dezvoltate la Braşov. 10 ani mai târziu devine managerul departamentului de Asigurare Calității, având în subordine 60 de colegi şi un număr semnificativ de proiecte software. În 2010 pune bazele laboratorului din cadrul companiei Waters Romania; Claudia facilitează şi organizează în acest cadru activități practice de laborator cu studentii Facultății de Ingineria şi protectia mediului în industrie din cadrul Universității Transilvania din Braşov, precum şi activități de timp STEAM (Science Technology Engineering Art Match) cu liceeni şi elevi din Braşov.

În prezent, Claudia lucrează în cadrul aceleaşi companii, divizia de instrumente pentru analizele termice (TA Instruments), ca Product Owner, fiind responsabilă de maximizarea valorii produsului software şi creşterea nivelului de satisfacție a clienților.

Maria Covei este Șef de lucrări în cadrul Facultății de Design de Produs și Mediu, Departamentul Design de Produs, Mecatronică și Mediu (DPMM) al Universității Transilvania din Brașov.

A urmat cursurile Universității Transilvania din Brașov, după cum urmează: 2006-2010 Facultatea de Știința și Ingineria Materialelor, programul de studii Ingineria și Protecția Mediului în Industrie;
2010-2012 Facultatea de Design de Produs și Mediu, programul de studii de masterat Design de Produs pentru Dezvoltare Durabilă și Protecția Mediului. În anul universitar 2009-2010 a beneficiat de o bursă ERASMUS la Universitatea Heriot-Watt, Edinburg, programul de studii Inginerie Chimică. De asemenea a participat la Şcoala de vară RESchool Erasmus Intensive Programme on SmallScale Renewable Energy Sources and Energy Saving, de la Institutul Tehnologic Educațional din Creta, 2009. Ambele experiențe i-au confirmat că, prin cunoașterea mediilor academice din alte țări, poate să își dezvolte atât cunoștințele, cât și abilitățile de comunicare, de socializare, de self-management. Ambele experiențe i-au confirmat, de asemenea, că este fanul nr. 1 al călătoriilor de orice fel, în orice interes.

În perioada 2012-2015, a făcut doctoratul, în cadrul Institutului de Chimie-Fizică al Academiei Române ”Ilie Murgulescu” din București.

În perioada 28.02–3.06.2016 a activat ca și cadru didactic asociat, fiind implicată în activitățile didactice de laborator la disciplinele: Chimie Anorganică și Chimie Coloidală. Începând cu 3.10.2016 și până în prezent a activat ca Șef de lucrări în cadrul Departamentului DPMM din cadrul Universității Transilvania din Brașov, susținând activități didactice la disciplinele: Tehnologia hidrogenului, Chimie generală, Chimie anorganică, Chimia mediului.

În paralel și-a dezvoltat activitatea științifică în domeniul obținerii, caracterizării, testării și optimizării de materiale oxidice semiconductoare multifuncționale, ca membru în echipele a 9 granturi de cercetare (dintre care pentru unul este director de grant). Rezultatele obținute au fost incluse în 12 publicații ISI și două brevete de invenție.

Daniela CIOBANU,

Responsabil ALUMNI

ALUMNI Days la Facultatea de Inginerie electrică și știința calculatoarelor

 newsletter inginerie electrica 1newsletter inginerie electrica 2

 

Luni, 4 noiembrie 2019, studenții Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor au primit vizita a doi absolvenți ai acestei facultăți, cu care au petrecut două ore interesante în cadrul ALUMNI days 2019.

Deschiderea întâlnirii a fost făcută de către dna conf.dr.fiz. Laura Floroian, coordonator ALUMNI al facultății, care a vorbit studenților despre asociația ALUMNI UNITBV, despre modul în care profesionalismul absolvenților își poate pune amprenta asupra pregătirii lor, și anume prin acțiuni de mentorat, prin participarea la cursuri/seminarii în calitate de lector invitat, prin dezvoltarea comună a proiectelor de cercetare științifică ori prin oferirea de locuri de practică.

Invitații zilei au fost ing.Raluca Târziu de la Electrobit Automotive România și ing.dr. Radu Polexa, Atos România.

Prezentările lor au captat imediat atenția studenților, ele fiind cumva complementare.

Raluca este o proaspătă absolventă, a absolvit programul de studii Robotică chiar anul acesta și este angajată de un an și jumătate. Ea le-a povestit studenților despre oportunitatea pe care a avut-o de a face practica la o firmă și despre toate beneficiile acestui lucru asupra realizării lucrării de licență, le-a vorbit despre interviul pe care l-a susținut în vederea angajării și le-a spus cât de importante au fost cunoștințele și abilitățile căpătate în timpul facultății pentru a reuși.

Domnul Polexa a absolvit în anul 2004 programul de studii Automatică și Informatică Aplicată și are o carieră de succes în acest domeniu, în prezent fiind Senior Project Manager & Team Leader la Atos România. El le-a vorbit studenților despre traseul său profesional, provocările pe care le-a avut la fiecare loc de muncă și le-a dat importante sfaturi profesionale și de viață. Le-a vorbit și despre interviul de angajare, dar privit din cealaltă parte a baricadei, deoarece Radu se ocupă și de selecția noilor ingineri la firmă. Studenții au primit apoi cu deosebit interes și informații legate de proiectele încheiate sau chiar în desfășurare și despre intership-urile oferite studenților de către Atos România în fiecare an.

Laura Floroian,

Responsabil ALUMNI

ALUMNI Days la Facultatea de Matematică și informatică

În cadrul zilelor ALUMNI 2019, Facultatea de Matematică și informatică a primit vizita a doi alumni de succes – tineri brașoveni care redau comunității valoare adăugată meritelor și pregătirii lor profesionale. Astfel, vineri, 8 noiembrie 2019, la orele 14:00, amfiteatrul „Cornel Simionescu” din corpul P al Universității Transilvania din Brașov, animat de prezența a zeci de studenți de la ambele domenii de studiu ale facultății, matematică și informatică, a fost gazda acestui eveniment și a invitaților lui.

Domnul Decan al Facultății de Matematică și informatică, Conf. Dr. Eugen Păltănea, s-a adresat participanților, remarcând oportunitățile create de o astfel de întâlnire pentru studenții prezenți și prezentând totodată invitații alumni din acest an:

  • Ioana Mașca, absolventă a specializării Matematică, doctor în Matematică, în prezent profesor la Colegiul Național Andrei Șaguna Brașov și membru al Comitetului director al Societății de Științe Matematice din România, filiala Brașov și
  • Octavian Cimpu, absolvent al programului de studiu Informatică aplicată, Master în Informatică – Tehnologii moderne în ingineria sistemelor software, în prezent CEO și
    co-founder al companiei Codegile.

Biografia și exemplele personale prezentate de cei doi absolvenți au fost apreciate de studenți și
le-au stârnit curiozitatea, prezentările transformându-se curând în dialoguri deschise, presărate cu detalii foarte interesante. De la pasiunea pentru matematică și pentru meseria de dascăl ale Ioanei, până la împlinirea visului lui Octavian de a deveni programator și de a crește o companie IT cu reală vizibilitate internațională, cu toate avantajele, dar și riscurile care derivă de aici, studenții prezenți au găsit o diversitate de exemple de carieră, în care s-au regăsit și pe care, cu siguranță, le vor avea ca modele după absolvire.

In final, prin intermediul unei prezentări virtuale, am făcut cunoștință cu alumni noștri, în prezent membri ai echipei Pentalog România, Agenția Brașov. Reușita acestei întâlniri ne motivează să pregătim cu entuziasm zilele ALUMNI de anul viitor, invitând absolvenți de succes ai promoțiilor 2010 sau 2000.

Anca VASILESCU,

Responsabil ALUMNI

 

ALUMNI Days la Facultatea de Științe economice și aministrarea afacerilor

 newsletter stiinte economice 1newsletter stiinte economice 2newsletter stiinte economice 3

newsletter stiinte economice 4newsletter stiinte economice 5jpg

În cadrul evenimentului ALUMNI Days 2019 organizat de universitatea noastră, Facultatea de SEAA a avut ca invitate două absolvente de succes: Elena Lidia Melnic (promoția 2005, Finante-Banci) și Brenda Andreea Piuaru (promotia 2004, Afaceri Internaționale). Ele au împărtășit studentilor impresii din anii de facultate și au descris principalele etape din cariera lor profesională.

Ambele absolvente au subliniat importanța bursei de studiu Erasmus de care au beneficiat (Elena la Letterkenny Institute of Technology, în Irlanda; Brenda la Lund University, în Suedia). Elena a indicat studenților ce înseamnă să fii director strategic într-o bancă de mari dimensiuni, în timp ce Brenda a reliefat diferențele existente între cariera de angajat și cea de antreprenor (situația ei actuală). Prezentările celor două absolvente au fost apreciate și răsplătite cu aplauze de studenții și profesorii prezenți în sală.

Conf. dr. Nicolae MARINESCU,

Responsabil ALUMNI  

Alumni Days la Facultatea de Drept 

newsletter drept 1newsletter drept 2

Într-o atmosferă caldă și primitoare, specifică unei zile de toamnă atât de frumoase pentru orașul nostru, Facultatea de Drept și-a redeschis porțile pentru absolvenți de-ai săi, astăzi profesioniști de succes în domeniul juridic. În calitate de gazde, d-na lector dr. Ramona Ciobanu, reponsabil Alumni la nivelul facultății, lector dr. Oana Șaramet, director al Departamentului Drept, dar, mai ales, prof. dr. Cristinel Ioan Murzea, decanul Facultății de Drept, le-au prezentat studenților pe cele trei doamne absolvente de succes ale facultății noastre: judecător dr. Gabriela Nicoleta Chihaia, președinte al Tribunalului pentru Minori și Familie Brașov, procuror Ramona Muscalu, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Brașov, și avocat dr. Eliza Adela Voicu, din Baroul Brașov. Absolventele noastre ne-au vorbit despre experiența de student la această facultate, dar și în cadrul Universității Transilvania din Brașov, despre opțiunile profesionale pe care și le-au asumat ulterior finalizării studiilor universitare, despre traseul profesional urmat pentru a putea profesa în domeniul ales, dar și despre dificultățile, provocările și satisfacțiile specifice exercitării profesiei deținute. Invitatele noastre au răspuns diverselor întrebări adresate de studenți și ne-au propus săorganizăm cât mai des astfel de întâlniri, apreciate a fi binevenite și de către studenții care astfel pot lua contact direct cu practicieni ai dreptului.

Ramona CIOBANU,

Responsabil ALUMNI

ALUMNI Days la Facultatea de Sociologie și comunicare

newsletter sociologie 2newsletter sociologie 3newsletter sociologie 4

Evenimentul Alumni Days Facultatea de Sociologie si comunicare a avut loc in Aula corpului T, joi 7 noiembrie 2019.

Invitata Emilia Jercan este absolventă a acestei facultăți, specializarea Comunicare si Relatii Publice.
Aceasta a finalizat studiile de licență în anul 2013.
Lucreaza la agentia de publicitate High Contrast, agentie creativa focusata pe branding si identitate online.
Invitata a povestit studentilor despre munca in echipa folosind concepte precum: brainstorming, brief, web design.
Agentia a colaborat cu diversi clienți precum: Okian, Temps, Mushin, Zonga, Frisbo, Deilani, Mirro, Rinf Tech.

Ada Ioana DOBRESCU,

Responsabil ALUMNI

ALUMNI Days la Facultatea de Știința și ingineria materialelor

newsletter ingineria materialelor 1

Evenimentul s-a ținut în sala I.I.6 unde au fost invitați studenții programelor de studiu: Ingineria sudării, Ingineria securității în industrie și Inginerie economică în domeniul mecanic din toți anii.

 Invitatul Ing. POPA Robert, absolvent al programului Ingineria sudării (promoția 2017) și al programului de masterat Ingineria sudării materialelor avansate (promoția 2019) care în prezent activează ca inginer în cadrul S.C. ELMAS S.R.L, în cadrul prelegerii sale a descris oportunitățile actualilor studenți în zona industrială a Brasovului.

 Temele discuțiilor au fost:

- burse oferite de angajatori,

- cerințele angajatorilor de la proaspeții absolvenți

- cursuri, calificări  și certificări europene precum și avantajele lor,

- nivel salarizări în industria Brașoveană

- modalitățile de colaborare și de susținere pe parcursul facultății, a viitorilor absolvenți, de către foștii studenți ai Univ. Transilvania Bv. (teme de proiecte de diploma, practică...) și avantajele acestor colaborări după finalizarea facultății.

Studenții s-au aratat încântați și interesați de viitoare colaborări cu invitatul.

Mihai Alexandru LUCA,

Responsabl ALUMNI

ALUMNI Days la Facultatea de Inginerie tehnologică și management industrial

newsletter inginerie tehnologica 1newsletter inginerie tehnologica 2

În cadrul evenimentului Alumni Days, organizat în data de 07.11.2019 la Facultatea de Inginerie Tehnologică și Management Industrial a participat în calitate de invitat domnul dr. ing. Bolboe Marian, absolvent al programului de studiui TCM, în anul 2002, care ocupă funcția de Plant Manager - Automotive, în cadrul companiei Schaeffler România. Întâlnirea s-a desfășurat pe parcursul a două ore și au fost expuse, într-un mod atractiv și interactiv, aspecte legate de evoluția profesională a absolventului, precum și recomandări utile în angajare (CV și interviu), în mediul organizațional al companiei dar și în viață. 

Studenții au participat cu interes, manifestându-și curiozitatea prin adresarea de întrebări legate de aspectele prezentate.De asemenea aceștia si-au maniferstat interesul pentru desfășurarea unor cercetări pentru lucrările de licență/disertație dar și pentru efectuarea unor stagii de practică/internship în această companie.

Ioana PETRE,

Responsabil ALUMNI

ALUMNI Days la Facultatea de Inginerie Mecanică

newsletter inginerie mecanica 1

În cadrul evenimentului Alumni Days, organizat în data de 07.11.2019 la Facultatea de Inginerie Mecanică a participat în calitate de invitat domnul Tomi Corneliu CHIRIAC, absolvent al programului de studiui autovehicule rutiere promoția 2002, care ocupă funcția de Consilier Director General, în cadrul companiei RATBV S.A. Braşov.

În cadrul întâlnirii invitatul a făcut o scurtă introducere legat de evoluția sa profesională, apoi a prezentat firma de transport public la care lucrează.

La întalnire au participat studenți de la ingineria transporturilor, care la final au adresat întrebări legate de aspectele prezentate de invitat. De asemenea aceștia si-au maniferstat interesul pentru desfășurarea unor cercetări pentru lucrările de licență/disertație, dar și pentru efectuarea unor stagii de practică  în această companie.

Janos TIMAR

Responsabil ALUMNI

ALUMNI Days la Facultatea de Construcții

newsletter constructii 1newsletter constructii 2

Au acceptat invitatia noastra de a adresa cateva cuvinte si indemnuri actualilor studenti doi fost absolventi ai Facultatii de Constructii:

- Cristian URS, absolvent al programului de studiu CCIA (Constructii Civile, Industriale si Agricole) in anul 2009, actualmente Director Adjunct Vânzări Ciment – Zona Est la HEIDELBERGCEMENT ROMÂNIA S.A.

- Mircea CONȚIU, absolvent al programului de studiu CFDP (Cai Ferate, Drumuri si Poduri) in anul 2009 (sistem Bologna), actualmente Inginer proiectant poduri la CONTIU STRUCT SRL, dar si Consultant tehnic si instructor al ALLBIM.NET.

Ambii au vorbit despre meseria de inginer constructor, atat din perspectiva proiectantului cat si din cea a executantului de structuri, dar si despre nevoia de asumare voluntara a diferitelor incercari ce apar inca de la inceput. Lipsa de experienta nu trebuie sa fie o piedica, actiunile voluntare putand crea premisele unor aprecieri viitoare din partea colegilor si a promovarii in cariera.

Pentru a exemplifica aceasta nevoie de implicare in cat mai multe proiecte, ambii absolventi le-au oferit tinerilor studenti informatii despre inceputurile carierei lor de ingineri constructori, precum si despre modul de dezvoltare a acesteia, ajungand acum in situatia de a da si altora sansele pe care le-au avut ei. In acest context le-au oferit studentilor posibilitatea de a aplica pentru stagii de pregatire practica si/sau cursuri de perfectionare in proiectarea structurilor, fabricarea materialelor de constructii sau urmarirea pe santier a lucrarilor de constructii, oferte pe care studentii facultatii noastre le-au primit cu deosebit interes.

ALUMNI Days la Facultatea de Ingineria Lemnului

newsletter ingineria lemnului 1newsletter ingineria lemnului 2